Novinky

          • O knihách veselo i vážne

            Literárnej súťaže "O knihách veselo i vážne" sa dňa 30. mája 2019 zúčastnili žiaci II. ročníka. Overovali si vedomosti o ľudovej slovesnosti a tvorbe slovenských spisovateľov pre deti. Našu školu reprezentovali veľmi úspešne, pretože žiaci Karolína Smrčková, Nina Stránska, Tatiana Stachová, Matej Rusnák obsadili 1. miesto a žiaci Barbora Rákociová, Saskia Marčeková, Tomáš Škuta a Oliver Michal Švehla 3. miesto. Srdečne im blahoželáme!

          • Divadelné predstavenie v anglickom jazyku

            Dňa 6. mája 2019 sa žiaci šiesteho a siedmeho ročníka zúčastnili na anglickom divadelnom predstavení The Onlines v kine Strojár. Inscenácia v anglickom jazyku bola o svete, v ktorom nie je všetko tak, ako vyzerá, o lajkoch, smajlíkoch, o prikrášlenej realite a o tom, že hľadať šťastie vo virtuálnom priestore je ako hľadať zmysel života v kope sena. Predstavenie bolo vtipné i vážne, so silným odkazom o živote.  90% hovoreného slova  v angličtine bolo doplnené vsuvkami v slovenskom jazyku, aby sa nestratili ani menej zdatní žiaci.

          • Kremeň - kráľ minerálov

            Žiaci VI. A triedy navštívili dňa 22. mája 2019 Múzeum Andreja Kmeťa v Martine. Prostredníctvom  aktuálnej výstavy nazreli do sveta minerálov. Obdivovali kremeň a jeho odrody. Upútala ich najmä rôznorodá farebnosť, veľkosť a tvar kryštálov tohto nádherného minerálu.

             

             

          • MAJSTRI ŠERMIARI

            Do galérie MAJSTRI ŠERMIARI boli pridané fotografie.

            V piatok 10.5.2019 prežili žiaci našej školy zaujímavé dopoludnie. So svojím programom nás navštívila skupina stredovekých bojovníkov, ktorí žiakom predviedli úkážky boja v stredoveku a streľbu zo strelnej zbrane zvanej píšťala.

            Viď foto.

          • BRNO - exkurzia

            Do galérie BRNO - exkurzia boli pridané fotografie.

             17. mája 2019 sa žiaci 7. až. 9. ročníka zúčastnili celodennej exkurzie do Brna a jeho okolia. počas dňa mali možnosť prezrieť si exponáty Moravského múzea - Antropos, ktoré priblížili žiakom históriu vzniku a vývoja človeka, vstúpili do kazemát hradu Špilberk, aby videli priestory najväčšieho väzenia strednej Európy v 18. a 19. storočí. Na záver navštívili pamätné miesto bojov počas napoleonských vojen - Mohylu mieru pri Slavkove u Brna.

            Viac viď foto.

          • Zápalky v rukách detí

            29.apríla 2019 sa uskutočnilo vyhodnotenie výtvarnej súťaže Zápalky v rukách detí, ktorú organizoval Okresný zbor protipožiarnej ochrany. Práca Terézie Karakovej zo 6.B tr. sa umiestnila na 3. mieste a práca Jakuba Morica zo 7.A triedy na 2. mieste.

            Blahoželáme!

          • Turiec - exkurzia DEJ-GEG

            Dňa 26. apríla 2019 žiaci piateho ročníka sa vybrali na celodennú exkurziu, aby lepšie spoznali svoj región Turca. Navštívili Kláštor pod Znievom, Turčianske Teplice, Mošovce, Gaderskú dolinu a Turčianske Jaseno. Na navštívených miestach získali informácie o histórii ale aj súčasnosti obce, o významných osobnostiach, ktoré tam žili. V Gaderskej doline sa učili pracovať s mapou a buzolou. 

             

            http://zs-kronerovamt.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=318

          • Deň Zeme

            Aj naša škola sa ňa 25.apríla 2019 v rámci Dňa Zeme  zapojila do projektu Upracme si mesto. Žiaci upratovali v areáli školy, ale aj v Jahodníckych hájoch a v okolí Mädokkýša.

            Žiaci I. stupňa sa zúčastnili environmentálne zameraného súťažno-vzdelávacieho podujatia, ktoré organizovalo Gymnázium V.P. Tótha v Martine. Počas veľmi pekného podujatia žiaci si overovali a získavali nové vedomosti o našej Zemi a jej fungovaní.

            Viď foto: http://zs-kronerovamt.edupage.org/photos/?photo=album&gallery=317